Šta predstavlja i kako funkcioniše SEO Optimizacija?

seo-optimizacija

SEO optimizacija/optimizacija pretraživača predstavlja proces poboljšanja vaše veb stranice kako bi se povećala njena vidljivost za relevantne pretrage. Što su vaše stranice vidljivije u rezultatima pretrage, veća je verovatnoća da ćete privući pažnju i potencijalne kupce.
Pretraživači (poput Google-a i Bing-a) koriste botove za: indeksiranje stranica na mreži, prelazak sa jedne stranice na drugu, prikupljanje informacija o tim stranicama i stavljanje u indeks. Dalje, algoritmi analiziraju stranice u indeksu, uzimajući u obzir stotine faktora ili signala rangiranja, da bi utvrdili kojim redosledom bi trebalo stranice da se pojavljuju u rezultatima pretrage za dati upit.
Algoritmi pretrage dizajnirani su da prikažu relevantne, autoritativne stranice i pružaju korisnicima efikasno iskustvo pretraživanja. Optimizacija vaše veb lokacije i sadržaja s obzirom na ove faktore može vam pomoći da se vaše stranice rangiraju više.
Za razliku od plaćenih oglasa na mreži, za pretragu ne možete da platite pretraživačima da biste postigli viši rang organske pretrage.

Zašto je SEO bitna stavka u marketingu?

SEO je osnovni deo digitalnog marketinga jer ljudi svake godine izvrše bilion pretraga, često sa komercijalnom namerom da pronađu informacije o proizvodima i uslugama.
Pretraga je često primarni izvor digitalnog prometa brendova i dopunjuje druge marketinške kanale. Veća vidljivost i više rangiranje u rezultatima pretraživanja od konkurencije može imati materijalni uticaj na vaš krajnji rezultat.

SmartNet Media

Brigu o rangiranosti vašeg sajta prepustite nama!