Šta je Web Dizajn?

Web dizajn je ono što stvara ukupan izgled i osećaj kada koristite veb lokaciju. To je proces planiranja i izgradnje elemenata vaše veb stranice, od strukture i izgleda do slika, boja, fontova i grafika.
Web dizajn ima brojne komponente koje zajedno rade na stvaranju gotovog iskustva web stranice, uključujući grafički dizajn, dizajn korisničkog iskustva, dizajn interfejsa, optimizaciju za pretraživače (SEO) i stvaranje sadržaja. Ovi elementi određuju kako veb lokacija izgleda, oseća se i radi na različitim uređajima.
Web Dizajn se razlikuje od Web Development-a, što je stvarno kodiranje zbog kojeg web lokacija funkcioniše. Kada pravite web lokaciju, potreban vam je i web dizajn i web development (razvoj). Iako možete pronaći web dizajnere koji su i programeri za web i UX, ovo su različiti skupovi veština.

Web dizajneri uzimaju vaše ideje i pretvaraju ih u maketu koja pokazuje kako će izgledati vaša buduća web lokacija. Web dizajneri se bave kreativnim delom dizajniranja web stranice.
Web programeri koji se ponekad nazivaju i inženjeri uzimaju maketu koju je napravio vaš web dizajner i prevode je u jezik kodiranja kako bi se mogao prikazati na mreži. Oni čine web stranice funkcionalnim, što često podrazumeva vidžete po meri i druge alate.

Zašto je bitan Web Dizajn?

Prvi utisak je zaista bitan. Ne možemo dovoljno naglasiti ovo: “Ako nemate jako prisustvo na mreži, zadržavate svoj brend!”.
Potencijalni kupci koji pretražuju vaš brend na internetu i ne pronađu ništa, mogli bi pomisliti da ste ostali bez posla. Ako pretraže i pronađu nešto polovično, steći će utisak da vas nije mnogo briga za vašu kompaniju ili proizvod.
Učinite svaki odnos koji započinje na vašoj web lokaciji odličnim tako što ćete ispravno uraditi svoj Web Dizajn.
Web Dizajn koji funkcioniše je Web Dizajn koji konvertuje. U webspeak-u, „konvertovati“ znači navesti korisnika da preduzme određenu radnju. Kada korisnik prati radnju za koju ga je vaša web lokacija postavila, vaša web lokacija je izvršila konverziju.
Konverzije mogu biti bilo šta, poput registracije za newsletter, kupovine, otvaranja računa ili pristupa većem sadržaju na veb lokaciji.

SmartNet Media

Vaša zamisao sa nama postaje realnost!